Navigation Menu+

Prevenţie

Prevenția cardiovasculară

Românii se sting din viață prea devreme și în număr alarmant de mare din cauza bolilor cardiovasculare. Mai exact, 60% din decesele din România sunt de cauzate de acestea, depășind cu mult numărul de persoane care mor din cauza cancerului. Iar toate aceste statistici s-ar schimba, dacă pacienţii ar conştientiza riscurile binecunoscute precum hipertensiunea arterială, fumatul și obezitatea.

Inima face parte dintr-un întreg și este interconectată cu restul organismului pentru a funcționa. De aceea, medicamentele pentru a trata efecte și nu cauze nu-și au locul când pacientul este obez și are nevoie să slăbească. Fapt pentru care, hrana este unul dintre subiectele foarte importante pe care îl am cu fiecare pacient în parte. Experiența ultimilor 20 de ani am transpus-o în câteva sfaturi și principii de hrană, sub numele Dieta Cerin. Dieta, este, de fapt, rezultatul îngrijirii cardiopaticilor obezi şi diabetici, mai ales când aceştia au trebuit să înfrunte sala operatorie. Tocmai aceste situații limită ne-au învăţat cum trebuie abordată problema hranei la bolnav, de aşa manieră încât să îl putem hrăni şi să îl facem să piardă în greutate, fără să îi fie foame. Sala operatorie fiind uneori unică şansă de viaţă pentru unii dintre aceşti pacienţi, folosind această pregătire perioperatorie prin dietă, am aceasta funcţiona invariabil.

Cum spunea și Hipocrate, părintele medicinei, în urmă cu peste 2300 de ani:

“Lasă hrana să îţi fie medicament şi medicamentul hrană”

Dieta Cerin este, de fapt, un stil de viață pe care l-am adoptat și eu în urmă cu mulți ani și pe care îl recomand și celor care sunt sănătoși și nu suferă de boli cardiovasculare.
Alte câteva diete pe care le recomand oricui, sunt:

  1. Dieta Kousmine (link Dieta Kousmine) este un regim alimentar cu rezultate științifice dovedite pentru cei care suferă de cancer, scleroză multiplă, artrită reumatoidă şi a altor boli autoimune.

Dieta Catherinei Kousmine ajută, de fapt, la întărirea sistemului imunitar și are 4 principii:
– hrană sănătoasă și echilibrată
– folosirea integratorilor alimentari (acid linoleic, acidul lipoic, coenzima Q10 etc.)
– igiena intestinală
– echilibrarea acidității organismului

Puteți citi mai multe referințe pe site-ul oficial al Fundației Kousmine

inima preventie

Referitor la prevenție, mai puteți: