Navigation Menu+

Echipa Cardioteam

Posted on Feb 7, 2016 by in Evenimente medicale | 0 comments

echipa

Echipa Cardioteam

Doctorul Gheorghe Cerin a iniţiat, în 2003, când se află la spitalul San Donato din Milano, împreună cu conducerea spitalului, un proiect de formare profesională a medicilor din România. Proiectul a primit sprijin din partea lui Michelangelo De Salvo, preşedintele Spitalului Monza din Bucureşti, şi cel care a deschis un lanţ de opt clinici particulare în Italia.

Familia De Salvo a oferit anual burse pentru medicii din România şi Republica Moldova, iar proiectul Cardioteam a prins contur.

Proiectul Cardioteam se bazează pe schimb de experienţă, pe colocvii şi pe cooptarea medicilor valoroşi. “Medicii români sunt profesionişti de cel mai înalt nivel, atât cardiologii, cât şi chirurgii. Ei vin aici pentru a se perfecţiona în tehnică avansată de chirurgie, cardiologie şi ecografie. Sunt extrem de bine pregătiţi şi au o mare capacitate de a învaţa lucruri noi şi, mai ales, de inovaţie în ce priveşte medicină“, este de părere Marco Diena, şeful Secţiei Chirurgie Cardiacă, preluat de Jurnalul Naţional.

equipe_big

Echipa Cardioteam

Din anul 2003 Grupul “Cardioteam” a fost o prezenţă constantă la congresele româneşti de Cardiologie, Chirurgie Cardiacă sau Ecocardiografie, unde au fost prezentate rezultatele grupului, discutate cu colegii români şi confruntate cu experienţă altor centre de renume internaţional. Cu aceste ocazii, echipe chirurgicale mixte de chirurgi, perfuzionisti, instrumentişti, anestesisti şi cardiologi români şi italieni au operat împreună bolnavi români, mulţi dintre aceştia fiind afectaţi de patologii la risc sau deosebit de complexe. Alţi bolnavi, cu risc chirurgical deosebit au fost şi sunt operaţi şi azi în Italia.

Cardioteam a creat o colaborare între specialişti cu scopul de a îngriji pacientul printr-o modalitate integrată şi coordonată. Pentru fiecare pacient cu maladie polidistrictuala (a diferitelor zone arteriale) este de preferat se urmeze un plan de acţiune sinergic care îmbunătăţească rezultatele şi permită un timp de reacţiefoarte bun pentru tratament.

Grupul “Cardioteam” are peste 10 ani de experienţă în chirurgia by-pass-ului arterial, folosind în peste 80% din bolnavii operaţi numai artere: cele două atere mamare interne şi arteră gastroepiploica. De asemenea Grupul “Cardioteam” are o experienţă consacrată în chirurgia reparativa a vâlvei mitrale, unde procentul de succes depăşeşte 97-98% din bolnavii cu insuficientă mitrală operaţi.

Rezultatele acestei colaborări româno-italiene au fost recunoscute în România, Academia Oamenilor de Ştiinţă acordând celor doi reprezentanţi ai Grupului “Cardioteam”, Dr Diena şi Dr Cerin, diploma şi medalia de aur “pentru contribuţii deosebite în colaborarea cu România în domeniul cardiologiei, chirurgiei cardiovasculare şi pregătirea tinerilor specialişti”.

cerin_diena-2

Doctorii Cerin şi Diena, distinsi cu Diploma şi medalia de aur de Academia Oamenilor de Ştiinţă

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.