Navigation Menu+

Dieta Kousmine

Posted on Feb 8, 2016 by in Prevenţie boli cardiovasculare | 0 comments

Dieta Kousmine

Dieta Kousmine

Dieta Kousmine, elaborată de doctorița Catherine Kousmine și-a demonstrat eficacitatea, tratând bolnavi de cancer, scleroză multiplă și sute de alte boli, printre care și alergiile și afecțiunile cronice. De origine rusă, doctorița Kousmine a profesat toată viața sa în Elveția, unde a elaborat, în urmă cu jumătate de secol, dieta care-i poartă numele și care a fost gândită ca o metodă de prevenție, prin curățarea organismului.

KOUSHMINE, CATHERINE 1989 © ERLING MANDELMANNKousmine a înțeles că a descoperit ceva extrem de important, cu impact pe termen lung și cu multiple implicații pentru sănătatea pacienților când, în urma cercetărilor făcute a constat că șoarecii pe care făcea experimente se vindecau dacă primeau o hrană diferită. S-ar putea spune că totul a fost întâmplător și că descoperirea sa se poate califica alături de alte mari revelații care au schimbat viața oamenilor radical, dar care s-au petrecut fără intenția vădită a cercetătorilor.

Șoarecii folosiți, purtători de tumori canceroase, proveneau de la un laborator mare și erau hrăniți cu un tip de mâncare comprimată, realizată industrial. Din cauza lipsurilor financiare, medicul Kousmine nu-și permitea să mai procure această hrană și a găsit ca alternativă mai ieftină cumpărarea de pâine neagră, legume, fructe și cereale, pe care să le ofere animalelor de laborator. După un timp, 50% dintre acestea, infectate cu diverse tipuri de cancer, s-au vindecat. Doctorița Kousmine și-a dat seama de importanța vitală a mâncării, iar restul…e istorie.

Împreună cu partenerii săi de cercetări, doctorul Schnitzer și farmacista Johanna Budwig, medicul Kousmine a elaborat dieta care-i poartă numele și care poate fi ținută atât de persoanele care-și doresc să slăbească, dar și de cei care simt nevoia unei cure pentru detoxifierea organismului.

Dieta Kousmine presupune eliminarea alimentelor rafinate, a grăsimilor, dar și reducerea cantității de carne consumată, singurele acceptate fiind carnea albă (de pui, curcan, iepure sau struț). Pentru indicațiile acestea se recomandă consultarea medicului, singurul în măsură să evalueze starea de sănătate a pacientului. De altfel, doctorița Kousmine știa că ,,nu există boli, ci doar bolnavi, și avea grijă să adapteze dieta în funcție de specificul fiecărui bolnav.

Puteți citi online, gratuit, cartea doctoriței Kousmine (versiunea engleză) pentru aspecte care vă interesează direct.

Un element cheie al dietei este crema Budwig, denumită după prietena sa, farmacista germană, cea care făcea descoperiri esențiale în ceea ce priveste grăsimile saturate. Crema se prepară astfel :

Ingrediente:
– sucul de la ½ dintr-o lămâie
– 2 linguri de iaurt crud sau lapte de migdale

– 2 linguri de ulei de seminţe de in presat la rece
– 1 banană mai coaptă
– 2 linguri de cereale încolţite (una poate fi de quinoa)
– 10 migdale înmuiate peste noapte în apă
– 1 măr sau pară tăiată cuburi
– 1 lingură de semințe de susan
– 1 lingură de seminţe de floarea soarelui

Mod de preparare: 
– puneți în prealabil cerealele să încolțească. Apoi amestecați feliile de banană cu primele trei ingrediente. Adăugați apoi toate celelalte ingrediente (fructele și semințele).

Exemplu de meniu Kousmine

Dimineața, înainte de micul-dejun, un pahar cu apă.

Micul dejun

Fructe sau ceai verde și cremă Budwig

Gustare

Un fruct de sezon

Prânz

Salată de legume mixtă cu ulei de măsline

Cina

Cereale integrale cu legume sau legume la abur

În ultimele două zile din prima săptămână se poate introduce la masa de prânz 80 gr. de pește gătit la abur. Din săptămâna a doua, tot la prânz, se mărește cantitatea de pește, la 100 gr și se introduc în meniu ouăle: 1 – 2 pe săptămână, fierte. În a treia săptămână, se poate consuma carne slabă de pui, fiartă.

Din săptămâna a patra se introduce orezul integral la masa de prânz, iar la cină se pot consuma supe de legume cu cereale integrale: grâu, orz etc.

Dieta recomandă și 6 zile în care se consumă doar sucuri de fructe și legume, însă pentru acest tip de regim, consultați medicul.

Dieta Kousmine ocupă un loc în topul tratamentelor bazate pe alimentație și reprezintă o bază pentru diverse studii și cercetări științifice, deși în timpul vieții sale, descoperirile făcute nu au primit aprecierile cuvenite.

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.