Navigation Menu+

Simpozion Internaţional 20 de ani de activitate Cardioteam

Posted on Jan 22, 2016 by in Evenimente medicale | 0 comments

Simpozion Cardioteam Torino 2015

Doctorul Gheorghe Cerin, specialist cardiolog şi şeful secţiei de cardiologie din clinica San Gaudenzio din localitatea italiană Novara, a susţinut o prelegere în cadrul simpozionului internaţional Cardioteam, organizat cu ocazia împlinirii a 20 de ani de activitate a fundaţiei Cardioteam. Alături de doctorul Cerin, prietenul şi colegul său Mario Diena s-a adresat, de asemenea, publicului, format din numeroşi medici cardiologi, doctori în chirurgie cardiovasculară şi membrii ai comunităţii româneşti din Italia.

Transmisiunea live a fost asigurată de Hipocrate Solutii

Ce este Cardioteam ?

Din dorinţa de a se implica activ în formarea profesională a medicilor şi de a-i susţine pe tinerii specialişti, doctorul Cerin a fost promotorul unei idei care a prins întâi contur în Italia, cu ajutorul prietenului şi colegului sau Mario Diena, şi apoi în România. Pe plan local, conceptul imaginat de doctorul Cerin este unul cel puţin neconvenţional, însă absolut necesar pentru evoluţia profesională a breslei cardiologilor, dar şi pentru sănătatea şi bunăstarea pacienţilor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Proiectul Cardioteam, dezvoltat în Italia şi apoi importat în România, în trei dintre oraşele mari ale ţării, Bucureşti, Timişoara, Cluj, a fost întâmpinat cu entuziasm şi de medicii din Târgu Mureş, existând posibilitatea fie aplicat şi în alte oraşe româneşti.

Ideea pe care doctorul Cerin a avut-o este una pe cât de simplă, pe atât de eficientă şi de revoluţionară. Cardioteam reuneşte o echipă de medici specialişti cardiologi, chirurgi cardiaci ori vasculari, anestezişti din chirurgie cardiacă, hemodinamişti şi fizioterapişti. Toţi aceşti specialişti, medici dedicaţi şi interesaţi cu sinceritate de starea de sănătate a pacientului, lucrează împreună, se consultă şi găsesc cea mai bună soluţie pentru pacient.

Pacienţii nu sunt împărţiţi într-un mod organizat şi impersonal în cele două secţii clasice, respectiv Cardiologie şi Chirurgie cardiacă. În schimb, sunt internaţi în clinica Cardioteam, în regim spitalicesc, şi beneficiază de atenţia fiecărui medic amintit, aflânduse în permanentă supraveghere şi primind îngrijire personalizată, în funcţie de nevoile şi afecţiunile fiecăruia.

echipa

Echipa Cardioteam

În peste 10 ani de experienţă comună, acest mod de viaţă profesională cotidiană a transformat întregul grup. Chirurgul s-a familiarizat în sala de operaţie cu cardiologul careface ecografie; cardiologul odată ajuns în sala a văzut pe viu cât de importante sunt deciziile luate de chirurg, pe baza examenului făcut de el. A început uşor, uşor să înveţe un pic de chirurgie, aşa cum chirurgul a început înveţe un pic de ecocardiografie. La fel în Terapia Intensivă, munca de zi cu zi, cot la cot între anestezist, cardiolog ca şi cu restul echipei a permis obţinerea de rezultate de excepţie, comparabile cu performanţa celor mai puternice centre de cardiochirurgie de la nivel internaţional.

Emulaţia creatoare a grupului, seriozitatea şi respectul câştigat de fiecare specialist din interiorul echipei prin rezultatele demonstrate zilnic reprezintă forţa motrice a modelului “Cardioteam”. În acelaşi timp reprezintă şi echilibrul acestuia, verificat şi consolidat în toţi aceşti ani de existenţă.

 

 

Simpozionul a avut loc în luna martie 2015, în Torino.

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.